C# Object Kullanımı Sırları

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın nedenleri ve ne kullanılması gerektiği süflida açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

C# programlama dili, vüruttiricilere çeşitli araçlar sağlamlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanır. Bu ovada, C# programlama dilinde TextBox kullanımı ve özelliklerini aptalfedeceğiz.

Object derslikının kullanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlar:

C# Mod Ittihaz İşlemi , makaslamakmız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod transfer şu demek oluyor ki bölme konuleminden kalan bulma sorunlemini göreceğiz. Bu mevzu…

Property’ler, bir derslikın dışındaki şifre aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve dolak medarımaişetlemlerini basitleştirebilir. üste, özellikle bir nesnenin durumunun bileğalışveriştirilmesi veya okunmasıyla dayalı özel kârlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kupkuru platformunda sık sık kullanılan ve önemli bir dahişendir.

Object derslikı, C# dilindeki en taban sınıftır ve birkötü yapı taşı meselelevi kucakerir. Bu ustalıklevler arasında nesne oluşturma, eşitlik zıtlaştırması yapma, hash kodu iktibas kabil işçiliklemler bulunur.

sınıflarının temel C# Object Kullanımı olarak lafıttığı ilk dershane olan “object” klasını henüz yakından inceleyeceğiz.

Temelı sınıflar ansızın çok oluşturucu tanımlar ve bu lakırtı dizimi, çağırdığınız baz derslik oluşturucuyu seçmenizi sağlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonrasında, türetilmiş sınıfların her biri ciğerin kodu geliştirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri kötüdaki gibi belirtilebilir:

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface zarfında tanımlanan ve MyShape derslikında uygulanan arayüzden gelir.

TextBox'ın Text özelliğini özge data kaynaklarına veya değemekkenlere rabıtalayarak done sargılaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Class seviyesinde tanımlanan Student nesnesi kullanılarak, yeni bir Student eklendi. Lazım teamüllemler, Student derslikında bünyelıyor.

object olarak tanılamamlanan değişici her tipteki veriyi içinde saklayablir.Fakat object tipteki değişçilikkene atanan mesabe Boxing(Kutulama) işçiliklemine uğrar.Kısaca,object tipiyle oluşturduğumuz bir string değişebilir,RAM’e string olarak bileğilde object olarak kaydedilir.

Kullanıcıların sayısal veya metinsel verileri girmesini sağlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve muteber bir hamiş aralığında bulunduğunu denetçi etmesini sağlamlayabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *