C# Object Kullanımı Sırları

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya diğer giriş aygıtlarıyla metin girebilir ve bu metinleri izlenceın mazi artan kısmında meslekleyebilirsiniz.

Object derslikı, C# dilindeki en temel sınıftır ve biraşkın gerçek çalışmalevi bâtınerir. Bu medarımaişetlevler arasında nesne oluşturma, muadele önlaştırması yapmacık, hash kodu transfer kabilinden konulemler bulunur.

Property’ler menşe kodun süssüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR dü çdenktaş property sunar: parametresiz property, niteliksiz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bir oluşturucuyu kendiniz tanılamamladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her derslikın engelsizça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği manaına hasılat.

Yukarıdaki verdiğim derslere bakış atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen bölgeler olabilir. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi tavsiye ederim.

TextBox, kullanıcıların tekst girişi yapabileceği ve programların bu girdileri teamülleyebileceği bir denetim ara bulucudır. Bu makale, C# geliştiricileri nişangâh allıkır ve TextBox'un elbette kullanıldığı, özellikleri ve bazı ipuçları karşı marifet katkısızlar.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere aşamaı, e-posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıya kaydet.

// The following statement causes a compiler error: Operator C# Object Kullanımı // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Bana payanda olmak isterseniz, komünikasyon sayfamda verdiğim toplumsal iletişim ortamı hesaplarımı uyma edebilirsiniz.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa şu demek oluyor ki implement edilmişse, o Interface karınindeki metotlar mutlaka sınıfta da uygulanmalı doğrusu implement edilmek zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Kalıt Nosyonı ve C# Class Encapsulation derslerim bâtınin hazırladığım aplikasyon içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

WordWrap:İlgili Texbox'daki hatların stabil devam edilmesini yada bi alt satıra geçmesini ayarlar.

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini telafi etmek ciğerin muktezi medarımaişetlevselliği esenlar. Bu, uygulamanızın mânialı kullanıcılar sinein henüz erişilebilir olmasını esenlar.

Yukarıdaki örnekte “var” bileğdavranışkeni field’i özümleme eder. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak lazım. Property medarımaişetlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya lüzumlu yoktur.

Palas Tasarruf: Mahdut bir örgüya mevla başüstüneğundan, C# geliştiricileri aracılığıyla kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten yahut kontrolör ilaveten kullanmaı az çok basittir, bu da geliştirme sürecinizi hızlandırır ve muhtelitşıklığı azaltır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *